Ympäristön havainnointi ja mittaaminen

Kaikki laitteet varataan yhteyshenkilöiden kautta ja välineiden mukana saa LUMA-keskuksen tuen sekä apua kokonaisuuden käyttöön.

Digitaaliset maastomikroskoopit 8 kpl

Easi-Scope maastomikroskooppi yhdistyy langattomasti puhelimeen tai iPad:iin. Se suurentaa kohteet zoomaten aina 40 kertaiseksi asti. Tarkasteltavat kohteet voit kuvata tai videoida sekä tallentaa edelleen mobililaitteellesi.


Suurentavat luupit 20 kpl

Luuppi on pieni suurennuslasi, jolla voi suurentaa kohteen paremmin nähtäväksi. Sopii maastoon ja pieneenkin käteen. Ei rikkoudu helposti.


Luonnontarkkailuun sopiva kaukoputki ja jalusta

Kaukoputki Nikon Prostaff 5 Fieldscope 82A 20-60x sopii kaukana olevien kohteiden tarkkailun harjoitteluun esim. etäällä olevien lintujen tarkempaan tarkasteluun. Lainattavissa ohjaajan tullessa retkelle mukaan.


Ulkokäyttöön sopiva automaattisesti tallentava riistakamera

Riistakamera BolyGuardon maastokelpoinen laite, jolla voi tallentaa automaattisesti kuvaa ja videota liikkuvista kohteista, jotka saavat kameran käynnistymään. Se sopii ulkokäyttöön ja se kuvaa ja videoi myös pimeässä. Tallennus tapahtuu muistikortille, mistä kuvat tyhjennetään sitten omalle tietokoneelle.


Ympäristön äänet automaattisesti tallentava laite.

AudioMoth on passiivinen avoimeen lähdekoodiin perustuva äänityslaite, jolla on laaja äänitystaajuus ultraääniin asti. Laite pystyy tallentamaan pakkaamatonta ääntä microSD-kortille nopeudella 8000 – 384 000 näytettä sekunnissa. Se erottaa siis myös ultraäänet eli lepakkojen kaikuluotausäänet. Tallentimen voi ajastaa ja se toimii maastossa automaattisesti pitkiä aikoja.

https://www.openacousticdevices.info/


Lepakkojen äänet kuultavaksi muuntava ja lajit tunnistava laite puhelimeen

Yöeläiminä ja ultraäänen käyttäjinä — lepakot voivat olla ihmiselle vaikeita havaita. Echo Meter Touch 2:lla voit muuttaa Android älypuhelimen tasokkaaksi ja havainnollistavaksi lepakkodetektoriksi! Echo Meter Touch 2:lla voit kuunnella ja äänittää sekä seurata näytöltä lepakoiden ääniä reaaliaikaisesti!

Laite Echo Meter Touch 2 kytketään Android-puhelimen latauspistokkeeseen. Se on käytännössä mikrofoni, joka erottaa korkeita ultraääniä. Puhelimeen ladattavan sovelluksen avulla se kykenee esittämään kuulemansa lepakkojen kaikuluotausäänet näkyvästi ja kuuluvasti ja osaa myös ehdottaa oikeaa lajia.

 • Kuuntele ja äänitä lepakoiden kaikuluotauksia reaaliaikaisesti
 • Tarkastele lepakoiden ultraäänipulsseja värinäytöllä
 • Näytä äänityspaikat ja -reitit kartalla


Tablettiin tai puhelimeen yhdistettävä sääasema

Skywatch BL500 on pieni maastokelpoinen mukana kuljetettava sääasema, joka liitetään älypuhelimeen Bluetoothilla. Sen avulla voi mitata tarkasti tuulennopeutta, lämpötilaa, ilmankosteutta, ilmanpainetta ja UV-indeksiä. Mitatut tiedot on mahdollista tallentaa ja jakaa Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa.

 • Tuulennopeus – tuulen suunta
 • Lämpötila – tuulen hyytävyys, lämpöindeksi
 • Ilmankosteus – kastepiste
 • Ilmanpaine– korkeus merenpinnasta – QNH
 • UV-indeksi

Käyttöohje ja YKK-kysymykset ja vastaukset ovat saatavissa Internet-sivuilla osoitteessa bl.skywatch.ch/support


Monitoiminen ympäristömittari

ET-965 laitteessa on äänitasomittarin, valotehomittarin, tuulimittarin, lämpötila ja kosteusmittarin toiminnot. Laite on selkeä ja nopeakäyttöinen. Se on maastokelpoinen ja sen tarkkuus on riittävä moniin mittauksiin.


Vesimittaukset maastossa

 • G-7200 vesitesteri kenttäkäyttöön, veden ominaisuuksien mittaamiseen
  • Yhdistelmämittarilla mittaat nesteestä monia asioita, kuten pH, ORP, johtavuus, puhtaus, lämpötila, TDS. Kenttämittarin kaikki varusteet kulkevat helposti mukana kätevässä salkussa
 • Vesitutkimussalkku
  • Koulun vesitutkimussalkku Visocolor School. Testikemikaalit ja tarvikkeet on pakattu vahvaan salkkuun. Testit: ammonium, nitraatti, nitriitti, fosfaatti, pH, vedenkovuus. Kuvalliset toimintaohjeet ja helppolukuiset värikartat pitoisuuksien määrittämiseen. Analyysien tarkkuus ulottuu juomaveteen saakka. Testikemikaalit ovat ekolaatua: käsitellyt näytteet voi huuhtoa viemäriin kunnalliseen vedenkäsittelyjärjestelmään.


Vesikasvatuslaitteisto

Supragarden järjestelmä toimii vesiviljelyllä ja siinä on kasvatukseen sopivat led valot. Järjestelmän alla on vesisäiliö ja vesipumppu, joka nostaa silikoniletkulla ravinnevettä korkeimpaan Kasviportaaseen. Kasviportaan sisällä alas virtaava vesi tuo ravinteet kasvien juurille.

Vesiviljelyssä ei käytetä multaa, vaan kasvit juurtuvat esimerkiksi kivivillaan. Vesiviljely, Vesikasvatus, hydroviljely (hydroponics ja aeroponics) säästää jopa 70 % vettä verrattuna multakasvatukseen, ja mikä parasta, kasvit todella kukoistavat siinä. Samaa vesiviljely tekniikkaa käytetään teollisilla kasvihuoneilla.Vesiviljely sopii ruoka-kasvien ja viherkasvien kasvatukseen ja sen kanssa kasvatustulokset näkyvät nopeasti.

Meillä on myös mahdollista järjestää vesikasvatusjärjestelmän monitorointi ja ohjaaminen.