Ohjelmoitavat laitteet

Kaikki laitteet varataan yhteyshenkilöiden kautta ja välineiden mukana saa LUMA-keskuksen tuen sekä apua kokonaisuuden käyttöön.

Ohjelmoitavat Sphero robottipallot 15 kpl salkussa

Sphero BOLT on mobiililaitteen tai tabletin sovelluksella ohjattava robottipallo. BOLT on tehty valovoimaiseksi, sillä siinä on 8x8 LED-matriisi, joka animoi ja näyttää dataa reaaliajassa. Luo ja muokkaa pelejä ja opi koodaamaan piirtämällä näytölle, Scratch-palikoilla tai kirjoittamalla JavaScript-koodia. Seuraa edistyksellisillä antureilla BOLTin nopeutta, kiihtyvyyttä ja suuntaa tai käytä BOLTin ohjaamiseen sisäistä magnetometriä. BOLTissa on myös infrapunatiedonsiirto, jonka avulla robottisi voi ”keskustella” muiden BOLTien kanssa, mikä mahdollistaa aivan uudet pelit ja kehittyneet koodaustaktiikat. Sphero BOLTissa on Bluetooth SMART ja kestävä, vedenpitävä kuori, ja se mahdollistaa hämmästyttävän uuden tavan oppia ja pelata.

https://drive.google.com/file/d/1rMGbavhRfhoDAkYJ5WqtNznNnBwucCsu/view

https://s3.amazonaws.com/static.gosphero.com/downloads/education/SpheroEdu-MakerSpace-Guide.pdf

https://drive.google.com/drive/folders/0B4ZqK5BykgsyRHZ2ZTRnV0tyb28


Ohjelmoitavat Ryze Tello -minikopterit 5 kpl

Pieni koptereita voidaan ohjelmoida ja niiden käyttäminen onnistuu jo alakoululaisilta. Ihan lentämisen harjoittelu on palkitsevaa, mutta etenkin kun perehdytään ohjelmoinnin tuomiin mahdollisuuksiin avautuu aivan uusi maailma.


Ohjelmoitavat ROBBO-robotit 10 kpl

https://www.robbo.world

Robbo Lab on yksinkertainen robotti, joka sisältää mikrofonin, valosensorin, kaiuttimen, 11 led-valoa, liukusäätimen, kuusi painiketta ja USB-kaapelin. Robbo Robot kit on kahdella moottorilla varustettu alusta, jolle voi koota oman robotin. Se sisältää viisi magneettikiinnityksellä toimivaa sensoria (valo, kosketus, etäisyys ja viivan seuraaminen x2) ja led valon.


LEGO Education WeDo 2.0 Perussarja 8 kpl sekä vain Kokkolan kaupungin kouluille lainattavat LEGO Education WeDo 2.0 Perussarja 6 kpl

LEGO® Education WeDo 2.0 on luotu kehittämään oppilaiden kiinnostusta ja valmiuksia tekniikan, ohjelmoinnin ja luonnontieteiden aloilla. Mukana toimitettava ohjelmisto, jota voidaan käyttää sekä tietokoneella että tabletilla, sisältää opettajan oppaita ja projekteja, joista on helppo aloittaa, sekä useita edistyneempiä projekteja, jotka tarjoavat oppilaille mahdollisuuden ongelmanratkaisulle ja luovuudelle. Jokaisessa projektissa tarkennetaan erityistavoitteet, mikä helpottaa oppilaiden taitojen kehittymisen seuraamista.


LEGO Education SPIKE Prime aloituspakkaus 8 kpl sekä laajennusarja 8 kpl

LEGO Education SPIKE Prime setti on oppimistyökalu 6.–8. luokan oppilaille. SPIKE Prime sisältää värikkäitä LEGO osia, helppokäyttöisiä laitteita ja Scratchiin perustuvan intuitiivisen vedä-ja-pudota-ohjelmointikielen. Se kannustaa oppilaita ajattelemaan analyyttisesti ja ratkaisemaan ongelmia leikkisien oppimistehtävien kautta. Valmiita työohjeita helpoista perustason projekteista rajattomiin suunnittelumahdollisuuksiin.


LEGO MINDSTORMS Education EV3 aloituspakkaus 4 kpl sekä laajennussarja 8 kpl

Suositeltu kohderyhmä 3-6 ik , yläkoulu, lukio

Opetusryhmän koko max 12 oppilasta (2-3 op/robotti)

Suositeltava opetusaika vähintään 4x2h

Materiaalia eV3-robotiikan tueksi: https://rajakylatekno.wordpress.com/opettajan-materiaalipankki/robotiikka/

Video robotin ohjelmoinnista iPadin avulla: https://www.youtube.com/watch?v=D7UO9UuJ3Ws&feature=youtu.be


LEGO uusiutuva energia 2 kpl

Tämä LEGO lisäsarja auttaa tutkimaan tärkeimpiä uusiutuvia energianlähteitä. Settiin kuuluu aurinkopaneeli, turbiinin siipiä, moottori/generaattori, LED-valoja, jatkojohto, LEGO® energiamittari ja kuuden oikeaan elämään perustuvan LEGO mallin värilliset rakennusohjeet. Mukana toimitettu opetussuunnitelmapaketti sisältää uudet tuntisuunnitelmat ja ongelmanratkaisutehtävät sekä ohjeita opettajalle ja tehtäväarkkeja oppilaille.


MICRO:BIT luokkapakkauksia 2 kpl lainataan vain Kokkolan kaupungin kouluille

Yksi luokkapakkaus sisältää 10 mirco: bit korttitietokonetta, 10 USB-kaapelia, 10 paristonpidintä ja 20 AAA paristoa. BBC micro: bit on luottokortin kokoinen tietokone, jota voi koodata, muokata ja ohjata saadaksesi ideasi, ohjelmasi ja applikaatiosi elämään. Oppilat voivat luoda vaikka mitä peleistä ja animaatioista " scrolling storiesiin". BBC micro: bit on täysin ohjelmoitava. Se tarkoittaa sitä, että jokainen LED-lamppu on ohjelmoitavissa erikseen kuten myös sen painikkeet, sisääntulot ja ulostulot, kiihtyvyysanturit, magneetti-ilmaisimet ja Bluetooth. Tämä laite on erinomainen keino omien mirco: bit projektien ja keksintöjen luomiseen. BBC micro: bit kotisivuilla on paljon ohjelmointikoodeja, ohjeita, ja oppituntisuunnitelmia.